Als VC Herentals zondag de 3 punten wegkaapte bij het reeds veroordeelde Oevel én Branddonk een steek liet vallen bij het thuis ongeslagen Heikant, konden de champagneflessen ontkurkt worden.

In die eerste opdracht slaagde VCH glansrijk, aan de tweede voorwaarde werd niet voldaan.

Al vanaf de 1e minuut grepen de bezoekers een gehavend Oevel stevig bij de keel. In de aanvangsminuut weerde de thuisgoalie een poging van Luyckx goed af maar in de rebound werd Verbert stevig gehinderd maar de scheids vond het nog te vroeg voor een strafschop.

Nauwelijks een minuut later verscheen Slechten voor Van De Weyer maar de doelman van Oevel had het laatste woord. Verbert kopte niet veel later een gemeten voorzet nipt naast nadat de wedstrijd amper vijf minuten jong was. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat kwam er ook via Dufraing die de ban voor rood-wit brak.

Herentals was heer en meester tegen een onmachtig Oevel en controleerde gans de eerste helft. Bij de rust keek de thuisploeg reeds tegen een 0-3 achterstand aan door twee goals van Slechten. Vooral zijn tweede was een beauty met een streep recht in de kruising.

Scoringsmachine VC als pletwals
Tijdens de rust werd Van De Weyer vervangen door Van Doninck maar het spelbeeld wijzigde niet. Verbert kon al snel de score opdrijven na een voorzet van Schuerwegen. Nog voor het uur werd Luyckx op prachtige wijze in de zestien aangespeeld en werkte uiterst beheerst af, 0-5. Verbert kon bijna zijn tweede van de namiddag scoren na een loepzuivere voorzet van Slechten maar de lokale doelman voorkwam erger. Even later moest hij zich toch gewonnen geven wanneer Verbert droogjes de 0-6 met het hoofd op het bord zette.

Oevel, dat nog geen enkele keer in de zestien van Herentals was geweest prikte na een mistasten in de rood-witte defensie eenmalig tegen maar Rens besloot voor een open doel onbegrijpelijk op de paal. Aan de overzijde was men wel trefzeker wanneer Schuerwegen voor de zware 0-7 zorgde. In de slotminuten knalde Verbert staalhard tegen de deklat maar de ingevallen Verlinden was goed gevolgd en kopte de zware 0-8 eindstand tegen de touwen.

Herentals slaagde in zijn opdracht om de wedstrijd op Oevel te winnen maar was al langer op de hoogte van het negatieve nieuws uit Heikant waar Branddonk ook al vroeg in de wedstrijd zijn schaapjes op het droge had. Daardoor werd de vreugde toch enigszins getemperd maar uitstel is zeker geen afstel.

Het maakt de opdracht volgende week alleen maar des te duidelijker, drie punten tegen Balen en VC Herentals is kampioen!

Branddonk bekampt thuis een leeggestreden Oevel en zal zeker geen punten meer te grabbel gooien. Balen zit duidelijk in een mindere periode en is verplicht te winnen indien het zijn deelname aan de eindronde niet wil verspelen. Spanning verzekerd op Sint Janneke volgende zondag, supporters, allen op post - om 15u.

VCH speelde met: De Booij Niel; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick en Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; Soentjens Kristof; Van Doninck Jelle; Verlinden Lode.
Vervangingen : 46e Van Doninck Jelle voor Van De Weyer Dries; 75e Verlinden Lode voor Luyckx Lars ; 80e Soentjens Kristof voor Heylen Gerd.
Geel: Verbert Jonas

Doelpunten: 10e Dufraing Kevin 0 – 1 ; 25e Slechten Jochen 0 – 2 ; 34e Slechten Jochen 0 – 3 ; 50e Verbert Jonas 0 – 4 ; 56e Luyckx Lars 0 – 5 ; 61e Verbert Jonas 0 – 6 ; 69e Schuerwegen Joris 0 – 7 ; 84e Verlinden Lode 0 – 8.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC /Nnieuws.